Dobrovolnické centrum Adra udělalo sbírku velikonočních dárků pro seniory

7. duben 2023 16:09, aktualizováno

I malá drobnost potěší. A zvlášť osamělé seniory. Z této myšlenky vychází i dobrovolnické centrum Adra v Klatovech, které vždy před svátky organizuje sbírku výrobků určených právě do domovů pro seniory. Každý rok se do ní zapojuje stále více dospělých, ale i dětí.

Velikonoční vajíčka, zápichy ve tvaru zajíčků nebo pomlázky. To jsou jen některé z dárků, které vyrobily děti a dobrovolníci pro seniory v domovech. Sbírku už po několikáté organizovalo dobrovolnické centrum Adra v Klatovech. Začalo s ní v době covidu, kdy nemohli dobrovolníci docházet přímo za seniory. A stala se z toho tradice. Teď už drobné dárky a dekorace vozí před každými svátky do domovů v celém Plzeňském kraji. „Dárečky přináší našim seniorům hodně radosti a u někoho je pak vidíme vystavené třeba až do konce roku,“ prozradila sociální pracovnice Hana Přerostová.

Ve spolupráci s centrem Adra vyrábí dárky třeba děti z klatovských základních škol a letos poprvé se ve velkém zapojily i školky. „Dosud jsme spolupracovali hlavně s dobrovolníky z Klatov, ale teď už pro hotové výrobky jezdíme i do Domažlic, nebo dokonce do Prahy,“ uvedla za Adru Klára Šavelová. Loni dobrovolnické centrum obdarovalo zhruba 400 seniorů. Letos jich pravděpodobně bude dvakrát tolik.

autoři: Jitka Englová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio