Dobrým startem do nového dne může být i polévka k snídani

7. květen 2021

Je snídaně opravdu tak důležitá, jak se  všude tvrdí? Odpověď nám dá nutriční terapeutka Fakultní nemocnice Plzeň Jaroslava Kreuzbergová.

"Snídejte tehdy, když máte hlad. Jestli je to v šest nebo v půl jedenácté, záleží na vás. Kombinujte sacharidy i bílkoviny. Pokud máte jen sacharidovou snídani, musíte to dohnat při obědě," radí dietní sestra.

Vyzkoušeli jste někdy k snídani třeba polévku? Češi snídali polévky celá staletí. Mají tu výhodu, že už je v nich spoustu tekutiny.

A další témata? Zelený ječmen, očkování proti koronaviru versus roztroušená skleróza, vysoký cholesterol nebo životospráva po transplantaci jater. I o tom byla řeč v aktuální poradně zdravé výživy.

autor: Veronika Albrechtová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio