Dobrým startem do nového dne může být i polévka k snídani
Je snídaně opravdu tak důležitá, jak se všude tvrdí? Odpověď nám dá nutriční terapeutka Fakultní nemocnice Plzeň Jaroslava Kreuzbergová.
"Snídejte tehdy, když máte hlad. Jestli je to v šest nebo v půl jedenácté, záleží na vás. Kombinujte sacharidy i bílkoviny. Pokud máte jen sacharidovou snídani, musíte to dohnat při obědě," radí dietní sestra.
Vyzkoušeli jste někdy k snídani třeba polévku? Češi snídali polévky celá staletí. Mají tu výhodu, že už je v nich spoustu tekutiny.
A další témata? Zelený ječmen, očkování proti koronaviru versus roztroušená skleróza, vysoký cholesterol nebo životospráva po transplantaci jater. I o tom byla řeč v aktuální poradně zdravé výživy.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka