Dokázali byste složit veršíky na zastávky plzeňské MHD? Řidič Milan Šnajdr ano

Řidič trolejbusu plzeňských dopravních podniků Milan Šnajdr by svoji práci za nic nevyměnil. Za volantem sedí rád. Dokonce tak moc, že o trolejbusových linkách vymýšlí drobné veršovánky.

Milan Šnajdr pracuje u PMDP od ledna 2019. Tím, že se stal řidičem trolejbusu, si splnil svůj sen, a prý to rozhodně není stereotypní práce.

„Když jezdím po Plzni, vidím plno věcí, které by člověk normálně nepostřehl. Každé kolo je jiné. Například mám rád, když jedu po ránu Plzní, poslouchám Český rozhlas Plzeň, město se teprve probouzí a já vidím východ slunce nad městem. V trolejbusu sedím výš, než v osobním automobilu a můžu si tuto ranní atmosféru plně vychutnat. Samozřejmě není všechno idylka, třeba popojíždění v dopravní zácpě není příjemné, ale řídím se tím, že s humorem jde všechno líp,“ řekl Milan Šnajdr.

Básník za volantem

Milan Šnajdr brázdí ulice města za volantem trolejbusu na všech linkách. A v rýmování ho neodradí ani názvy zastávek jako jsou třeba U práce, Gambrinus nebo Pietas. Jejich jména se mu vryla do paměti natolik, že mu jejich veršování prý šlo snadno. A protože je Michal Šnajdr kreativní člověk, nezůstalo jen u rýmů.

Tak vyrážím z Čechurova, jedu další kolo znova. Nepomucká ulice je hlučná, ještě jeden semafor a je tu Bručná.
Milan Šnajdr

„Zkoušel jsem napsat i povídky nebo pohádky. Jednu pohádku jsem před 14 dny dal na facebookovou stránku Plzeňské trolejbusy, tak kdo by měl zájem, může si ji tam přečíst a vyjádřit svůj názor,“ uzavřel Milan Šnajdr.

autoři: Jan Markup , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio