Domažlice čekají změny v Městské autobusové dopravě

1. leden 2014

Domažličtí radní na svém posledním jednání odsouhlasili nový jízdní řád Městské autobusové dopravy. Zároveň také rozhodli o zrušení tří spojů, o které je mezi cestujícími minimální zájem.

Se začátkem nového roku do ulic Domažlic nevyjedou spoje číslo 7, 18 a 36. Radní odsouhlasili jejich zrušení, jelikož mezi cestujícími o ně není příliš velký zájem. „Nechali jsme si zpracovat hodnocení efektivnosti jednotlivých spojů ve městě a na základě toho vyplynuly tyto změny. Zachováme zejména ty spoje, které cestující využívají ve větší míře k cestě za zaměstnáním, do nemocnice nebo na nádraží," vysvětlil místostarosta Domažlic Zdeněk Novák.

Spoj č. 7 vyjížděl ve 4:21 hod. z Poděbradovy ulice k železničnímu nádraží, spoj č. 18 jezdil v ranních hodinách v opačném směru a spoj č. 36 vyjížděl v 17:38 hod. od nádraží směrem k nemocnici. Nově dojde také ke zkrácení trasy spoje č. 29, který bude nově končit už v Poděbradově ulici.

Ceny jízdného Městské autobusové dopravy v Domažlicích, kterou pro město zajišťuje ČSAD Autobusy Plzeň a.s., zůstávají pro rok 2015 stejné. Základní jízdné je 8 korun. Za rok 2014 bude Město Domažlice doplácet na provoz Městské autobusové dopravy částku 1 368 000 korun. V roce 2015 se počítá se ztrátou zhruba 1 300 000 korun.

Jízdní řád je k dispozici na internetových stránkách csadplzen.cz. Jízdní řády Městské autobusové dopravy Domažlice prošly poslední změnou v únoru 2014.

Spustit audio