Domažlická dudácká muzika zahraje v Českém rozhlasu Plzeň!

1. únor 2019

Zveme vás na natáčení dalšího dílu pořadu „U muziky s Plzeňáky“- tentokrát s Domažlickou dudáckou muzikou. Ve čtvrtek 7. února v 17:00 hod velké hudební studio Českého rozhlasu Plzeň rozezní chodské lidové písničky a dudácká muzika. Buďte u toho!

Domažlická dudácká muzika patří jednoznačně mezi nejlepší současné dudácké muziky na Chodsku. Za dobu své existence reprezentovala už Chodsko a celou Českou republiku na více než polovině evropských zemí včetně Ruska a Pobaltí. Úspěšně koncertovala i v Japonsku, USA a Austrálii.

Bulací karak se patří!

Většina členů Domažlické dudácké muziky jsou profesionální hudebníci, někteří z nich působí i jako pedagogové. Zpěváci Domažlické dudácké muziky Kamil Jindřich a Josef Kuneš se v roce 2007 stali Laureáty MFF Strážnice za výjimečnou interpretaci chodské lidové písně. Vedoucí muziky Josef Kuneš je navíc skvělým vypravěčem a sledovat jeho vyprávění v tzv. „bulačině“ (chodském nářečí) je velkým zážitkem – i na něj při natáčení pořadu „U muziky s Plzeňáky“ dojde!

Dudy, fanfrnoch i vozembouch

Repertoár Domažlické dudácké muziky obsahuje skladby ze všech oblastí života našich předků na Chodsku – písně milostné, pijácké, robotní i darebné. Inspiračním pramenem kapely jsou především chodské zpěvníky Jindřicha Jindřicha. Zpestření každého vystoupení představují instrumentální skladby, ve kterých se prezentují staré lidové nástroje – např. fanfrnoch nebo vozembouch.

Domažlické dudácké muziky obsahuje skladby ze všech oblastí života tehdejšího chodského lidu - písně milostné, darebné, hospodské, robotní, nechybí ani humorná vyprávění ze života Ch

V pořadu „U muziky s Plzeňáky“ v Českém rozhlasu Plzeň vystoupí Domažlická dudácká muzika 7. února od 17:00 hod. Vstup je jako vždy zdarma (do naplnění kapacity studia), vstupenky se vydávají hodinu před začátkem akce. Těšíme se na vás!

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.