Domov seniorů ve Kdyni má novou jídelnu

1. březen 2012

Obyvatelům Domova seniorů ve Kdyni na Domažlicku začala sloužit nová jídelna za více než dva a půl milionu korun. Práce na její rekonstrukci probíhaly od června do listopadu loňského roku. Plzeňský kraj na rekonstrukci přispěl částkou téměř dva miliony korun. Přitom odhadované náklady na rekonstrukci se původně pohybovaly okolo částky 4,5 milionu korun.

Plzeňskému kraji se podařilo díky novému systému elektronické aukce uspořit přibližně 40 procent z původně odhadované ceny. V rámci rekonstrukce se podařilo vybudovat velkou bezbariérovou jídelnu a klienti tak nemusejí jíst na pokojích.

Navíc jsou to prostory bez dveří s klikou, které fungují na fotobuňku. Obyvatelé domova i se sníženou pohyblivostí se mohou po objektu pohybovat samostatně a bez strachu a bez zmáčknutí kliky se dostanou až ven do přírody místní zahrady.

Domov seniorů ve Kdyni

Domov seniorů Kdyně je příspěvkovou organizací Plzeňského kraje. Zařízení poskytuje pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby. Domov poskytuje dlouhodobé pobytové služby pro 104 obyvatel.

Stavba objektu Domova se rozběhla v roce 1999. Po zrušení okresních úřadů začátkem roku 2003 se tento téměř už dokončený objekt stal majetkem Plzeňského kraje.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio