Dopravní nehoda ho dovedla k podnikání. Jan Karlíček vyrábí terapeutické a záchranné pomůcky

30. listopad 2022

Osud zavedl Jana Karlíčka k založení společnosti Denato Swim, která se zabývá výrobou plaveckých, terapeutických záchranných vaků. O svůj podnikatelský příběh se s námi podělil ve vysílání.

„Začal jsem podnikat v roce 2019. Bylo mi 37 let, ale jako hobby už jsem to dělal nějaké dva roky. Konstruoval jsem, zkoušel a dělal to na koleni. Rozjel jsem obor, ke kterému jsem neměl blízko, protože jsem gastronom. Přemýšlel jsem nad tím, co by mi mohlo pomoct,“ přiblížil svůj začátek Jan Karlíček.

K založení firmy ho dovedla nehoda. „Byla tam ta nehoda na motocyklu. Měl jsem rozdrcené tři obratle. Spousta terapií, kde jsem zjistil, že nejlepší je voda. Ve vodě jsem si chtěl ulehčit terapie, po nehodě jsem se bál a chtěl jsem mít bezpečnější plavání. Je to paradox, ale nebýt toho, firma Denato Swim neexistuje,“ říká. 

Co považuje za úplně nejvíc rozhodující nebo zlomový okamžik v podnikání? A jaké doporučení by dal začínajícím podnikatelům? To si poslechněte v rozhovoru.

autoři: David Forst , nkr
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.