Družstevní prodejny v kraji nabízí informační letáky o očkování

1. únor 2021 14:20, aktualizováno

V Plzeňském kraji se informace o očkování proti nemoci covid-19 nyní dostanou v tištěné podobě i do malých vesnic, a to díky distribuci v družstevních prodejnách. Vedení hejtmanství se na tom dohodlo přímo s družstvy.

Potřebné informace o očkování se díky rozdávání letáčků v prodejnách dostanou i ke starším lidem. V obchodě v Hrádku u Sušice jsou informační letáčky k dispozici hned u vstupu. „Ten, kdo nemá internet nebo starší lidé, ať si to přečte,“ zmínila paní Šimková, která si v prodejně v Hrádku vzala letáček o očkování.

První várka letáků šla poštou, nyní je rozdávají v prodejnách

ZKD Sušice nabízí krajské letáky s informacemi o očkování ve 106 prodejnách v pěti okresech. „První várka šla přes poštu, další spolupráce by byla formou logistiky našich rozvozů potravin na prodejny. Tzn. že oni nám sem dovezou do velkoobchodu v Sušici paletu letáků a my to během týdne rozvezeme se zbožím na všechny prodejny,“ sdělil předseda družstva Roman Bruzl. Prodejny jsou místem setkávání, a proto se pro distribuci letáků ukázaly jako výhodné.

„Družstevní prodejny jsou místa, kterým lidé věří a v těchto prodejnách budou právě naše letáky s aktuálními informacemi pro občany a budou je moci vstřebávat prostřednictvím tištěných materiálů nikoliv jen prostřednictvím internetu,“ oznámila Ilona Mauritzová z ODS, hejtmanka Plzeňského kraje.

V letáku lze nalézt seznam očkovacích míst a rozhovory s osobnostmi o očkování

V aktuálním letáku naleznou lidé mj. přehled očkovacích center a také telefonní čísla linek určených na pomoc seniorům. „Líbí se mi, že to má osvětovou formu, kdy známé osobnosti hovoří o tom, že se nechají očkovat a proč je to dobré,“ zdůraznil Roman Bruzl, podle kterého je tato forma získávání informací skvělou alternativou k internetu.

Kromě ZKD Sušice distribuuje letáky také Jednota Tachov, COOP družstvo Plasy a ZKD Plzeň. Lidé je tak najdou ve zhruba třech stovkách družstevních prodejen po celém kraji.

autoři: Jitka Englová , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio