Důležité je nebát se a dělat, co vás baví, říká podnikatelka Andrea Pfeifferová

20. leden 2022

O svůj podnikatelský příběh ze západu Čech se podělila Andrea Pfeifferová. Vystudovala chemii a biologii na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy, ale nakonec její kroky vedly ke grafice a PR. Jak složitá byla její cesta k podnikání?

„Už toho bylo trošku moc. Byla jsem zaměstnaná a k tomu jsem vždycky měla vedlejší činnost nějakou grafickou tvorbu. Už to nešlo moc kombinovat a tak nějak jsem začala víc poslouchat sama sebe a své potřeby, takže jsem se vydala na volnou nohu. Schylovalo se k tomu zhruba rok,“ zavzpomínala na impuls k tomu, proč začít podnikat, Andrea Pfeifferová.

Andrea si založila podnik v oblasti webdesignu, grafiky a public relation. Původně to byl jen její koníček. „Jsem vystudovaná bioložka, ale během studia vysoké školy jsem začala dělat pro jeden eshop. Začala jsem se věnovat víc grafice, spravovat weby. Zjistila jsem, že mám technický vhled a že mě to naplňuje,“ řekla.

To nejdůležitější na práci podle ní je, aby to člověka bavilo a nebál se. „Dělám věci, které mě baví a zatím to funguje. Pokud děláte, co vás baví, jste v tom vždycky nejlepší.“

Co by doporučila začínajícím podnikatelům? A kde můžete vidět její tvorbu? Nejen to si poslechněte v rozhovoru!

autor: nkr
Spustit audio

Související