Eden hlásí vyprodáno. To je největší motivace, shodují se hráči obou pražských ‚S‘

27. září 2015

Škodolibá povaha by poznamenala, že fotbalisté Slavie i Sparty musejí být před dnešním ligovým derby perfektně odpočinutí. Trochu k téhle myšlence svádějí výsledky obou týmů během týdne v domácím poháru, kde se obě ‚S‘ trápila se soupeři z nižších soutěží, a slávisté dokonce vypadli.

Jenže derby všechno maže, a jakmile vás pohltí, adrenalin vám dokonale vygumuje paměť.

„Přeci jenom derby je jiný zápas, diváci nás vyhecují. Myslím si, že to bude určitě hezký zápas před vyprodaným stadionem. Co víc si přát,“ říká záložník Sparty Martin Frýdek.

„Naposledy jsme na Spartě předvedli velice dobrý výkon. Je to největší zápas, jaký můžeme hrát. Bude vyprodáno, takže je těžké hledat větší motivační prvky,“ dodává kapitán Slavie Martin Latka.

Jinými slovy oba říkají, že asi těžko mohli hledat lepší lék na pohárové rozpaky než je právě vzájemné utkání, navíc tentokrát bezpečně vyprodané, jak hlásí četa pokladních z Edenu.

Soudě podle až euforických ohlasů z červeno-bílého tábora k tomu přispěl i nedávný vstup nových majitelů do klubu. Očekávání veselejšího věku jsou mezi slávisty velká a všímají si toho i na Letné.

 
Duel rival; - TOP branky derby pražských "S"

V historii derby pražských "S" padlo mnoho překrásných branek. Podívejte se na výběr těchto skvostů. #Duelrivalu #SLASPA

Posted by SYNOT liga on 26. září 2015

„Že tam vstoupil nový majitel, který tam dal peníze, to vnímáme všichni. Navíc v posledních čtyřech kolech Slavia třikrát vyhrála a jednou remizovala. Je tam určitý vzestup. Bude euforie, plný stadion, ale na hřišti bude rozhodovat sportovní forma,“ myslí si trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

Kdo ji bude mít od 15 hodin na stadionu v Edenu lepší, to zjistíte z přímého přenosu Českého rozhlasu Sport, který naladíte digitálně, nebo na webu zpravy.rozhlas.cz, případně v mobilní aplikaci iRadio.

autoři: jkb , Vojtěch Bureš
Spustit audio