Engelbert Humperdinck oslavil v květnu 85. narozeniny a chystá se do Čech

18. červenec 2021

Pokud to pandemická situace dovolí, vystoupí zpěvák Engelbert Humperdinck v příštím roce v České republice. Bude to v Paláci Lucerna 10. dubna 2022.

Lidé dokázali vymyslet zázračný druh komunikace. Je všeobecně nazývána hudba nebo také zpívání. A je v podstatě jedno, z jaké země pochází, nebo jakým jazykem je zpívána. S každým se tak bez problémů dohodnete. I když je pravda, že ne každému se musíte líbit. A pravda je také to, že každý muzikant má své poslání. Nebo si to alespoň myslí. Nemusí to být nic urputně plánovaného a ještě urputněji propagovaného v médiích. Spíš jde o to, jakou, nebo také jak početnou skupinu posluchačů muzikant osloví a také v jakém smyslu. Tzv. velký hlas typu Toma Jonese, Karla Gotta nebo Engelberta Humperdincka najde své posluchače vždy a všude.

Král romantických balad Engelbert Humperdinck se narodil v indickém Madrasu jako Arnold George Dorsey, nejmladší syn v rodině deseti bratrů a sester. Jeho otec byl důstojníkem britské armády a jeho matka byla indického původu. V 10 letech se odstěhovali do Anglie, kde zahájil svoji hudební kariéru. A protože showbyznys není jen o uměleckém talentu, výhrou pro něho bylo i to, že se spojil s manažerem Toma Jonese, Gordonem Millsem.

autor: Zdeněk Raboch | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.