Fakultní nemocnice Lochotín zve nejen ženy na preventivní akci

17. září 2016

Ve středu 21. září se na Onkologické a radioterapeutické klinice FN Plzeň Lochotín koná osvětová akce zaměřená na rakovinu prsu. Nezapomínáte na prevenci rakoviny prsu? Potřebujete poradit? Přijďte mezi 8. a 12. hodinou.

Odborníci Onkologické a radioterapeutické kliniky, společně se Západočeskou univerzitou a organizacemi Mamma Help a Dialog Jessenius zodpoví zájemcům všechny otázky týkající se prevence rakoviny prsu, včetně ukázky nácviku samovyšetření.


Každý rok onemocni rakovinou prsu více než 500 tisíc lidí na světě.
V ČR si diagnózu vyslechne ročně kolem 6 tisíc žen, tj. přibližně každá tisící žena.
Muži tvoří 1% diagnostikovaných.

Vrchní sestra Onkologické a radioterapeutické kliniky Simona Šípová vysvětluje: „Naším cílem je zvýšit povědomí veřejnosti o důležitosti samovyšetření prsu a přispět ke zvýšení počtu žen, které využívají bezplatný screening.“

Rakovina prsu je nejčastějším rakovinovým onemocněním u žen a díky prevenci lze nemoc odhalit včas, zachránit život či jej výrazně prodloužit. Pravidelná péče o sebe nic nestojí, vyžaduje jen trochu času a cvik. Akce pro veřejnost je pořádána v rámci 6. plzeňského mammárního dne, na kterém problematiku rakoviny prsu diskutují zdravotníci napříč mnoha odbornostmi.

autor: iko
Spustit audio