Fakultní nemocnice Plzeň dnes pořádá Den otevřených dveří Geriatrického oddělení

2. říjen 2017

Akce se koná u příležitosti Mezinárodního dne seniorů. Na návštěvníky kromě různých testovacích vyšetření čeká zajímavý program.

Během Dne otevřených dveří primářka Geriatrického oddělení Kateřina Soukupová, společně s vrchním ošetřovatelem Jaromírem Doležalem a dalšími zaměstnanci představí zájemcům celé pracoviště. Nabídnou konzultaci s lékaři nebo sociální pracovnicí o problematice péče o seniory, změří krevní tlak a tělesnou hmotnost.

Účastníkům představí různé výživové doplňky, polohovací pomůcky potřebné pro péči o nemocné seniory a zajímavým doplňkem bude možnost vyzkoušet si testy hodnocení funkčních schopností a kognitivních funkcí. Součástí tohoto setkání bude i prezentace Městské policie Plzeň - Senior akademie, projekt Tísňová péče.

Akce se koná u příležitosti Mezinárodního dne seniorů, který si svět připomíná od 1. října 1998. Jeho smyslem je poukázat na to, s čím vším se musí senioři potýkat a vyrovnat, upozorňuje na nutnost sociálního začlenění starších lidí i na mezigenerační solidaritu. Složení světové populace se totiž výrazně mění a téměř 700 milionů lidí je dnes ve věku 60 let a více.

Geriatrické oddělení najdou zájemci ve Fakultní nemocnici v Plzni na Borech, v pavilonu číslo 7. Den otevřených dveří se koná na oddělení B ve druhém patře a potrvá od 14 hodin do 17 hodin.

autoři: čer , jik
Spustit audio