Fanoušci fotbalové Plzně se zlobí kvůli vstupenkám na utkání s Bayernem

16. říjen 2013

Někteří fanoušci fotbalové Plzně se cítí podvedeni kvůli prodeji lístků na venkovní utkání Ligy mistrů s Bayernem Mnichov, které se zřejmě záhadně ztratily. Příznivci západočeského klubu se kvůli tomu sešli s vedením Viktorie, které se snažilo problém se vstupenkami vysvětlit.

„Obdrželi jsme z Bayernu tři tisíce vstupenek, což je pět procent kapacity na utkání Ligy mistrů, přičemž naše klubová strategie byla rozdělit to na tři základní pilíře – tisíc pro partnery klubu, hráče a realizační tým, tisíc pro fanoušky a tisíc pro cestovky,“ nastínil výchozí stav generální manažer Adolf Šádek.

A hned se také omluvil za několik chyb, kterých se klub dopustil. Z tisícovky vstupenek určených příznivců odečetl 250 lístků pro několik výjezdních skupin fanoušků. Na veřejnost ale uvolnil informaci, že do volného prodeje půjde 1250, a nikoli 750. To byla první chyba, vzápětí přišla na řadu druhá.

„Nechci tady teď říct, koho a jestli budu nějak explicitně trestat, když nevíme, jestli k tomu opravdu došlo, nemám k tomu žádný důkaz, že by někdo ze shora z mojí kanceláře odsypal na pokladně 200 vstupenek. Nemůžu vzít nějakého člověka a za to ho ukřižovat,“ neuměl Adolf Šádek a ani nikdo další vysvětlit, proč se z lístků na utkání s Bayernem radovalo jen několik málo fandů.

Někteří přitom strávili ve Štruncových sadech před pokladnami celou noc a byli téměř u výdejního okénka. Přesto měli smůlu, lístky byly během čtvrt hodiny pryč.

„Na pokladnách nemohlo v žádném případě projít 750 lístků. Za sedmnáct minut prodeje, kdy kolem mě prošlo osm lidí, i kdyby každý z nich nesl pět lístků, je to necelých 300. Kde je ten zbytek? Já vám to řeknu, je v cestovkách, nikde jinde být nemůže. Nevěřím, že by si to děvčata rozebrala, nedovolila by si to,“ zlobil se jeden z plzeňských fanoušků.

Mafiánské praktiky

„Ty lístky, které chybí, rozhodně neskončily u cestovek, my nemáme žádný důvod jim to dávat. Neztotožňuju se dokonce ani s tím rozdělením mezi cestovky a ostatní skupiny, ke kterému došlo, protože z nich nic jako klub nemáme, cestovky dělají vždycky jen byznys,“ vysvětloval fanouškům majitel Viktorie Tomáš Paclík.

„Chtěli jsme ten systém ztransparentnit, protože tam docházelo k až mafiánským způsobům, jak se v minulosti chtěli lidi k lístkům dostat. Hlavně první rok, když jsme hráli v Praze, a dokonce zkoušeli kontaktovat původně mě, a když jsem je vyhodil, zkoušeli to jinak.“

Prodej vstupenek na venkovní utkání Viktorie v Lize mistrů s Manchestrem City bude sice probíhat podobným způsobem jako na zápas s Bayernem Mnichov, rozdílná ale budou čísla.

Mezi fanoušky by se mělo dostat 1300 lístků. Tedy v tom případě, že se opět nad Štruncovými sady neobjeví záhadná černá díra, ve které několik desítek nebo možná i stovek vstupenek zmizí.

autoři: jnm , tej
Spustit audio