Firmou roku v Plzeňském kraji je Systherm, živnostníkem Marie Haasová

3. říjen 2012

Novými jedničkami plzeňského byznysu jsou plzeňská stavební společnost Systherm a Marie Haasová z Klatov, která vyrábí a prodává izolační materiály. Regionální vítězové sedmého ročníku soutěží Vodafone Firma roku 2012 a Era Živnostník roku 2012 postupují do celorepublikového finále, kde budou reprezentovat Plzeňský kraj.

Vítězná firma Systherm uspěla v konkurenci 179 společností. Od roku 2001 se věnuje stavebnictví, speciálně technickému vybavení budov se zaměřením na systémy předávání tepla. Firma začínala s devíti zaměstnanci a bez finančního zajištění. Dnes jako jediná v České republice a Evropské unii disponuje softwarem HESCOpro, který umožňuje snadný výpočet a návrh předávací stanice včetně cenové kalkulace a stavebních rozměrů výrobku. SYSTHERM získal ve svém oboru řadu významných ocenění, ať už na odborných veletrzích nebo za konkrétní projekty a realizace.

Druhé místo obsadila První chodská stavební společnost a třetí příčka po hlasování poroty připadla společnosti Medica Filter, která se zaměřuje na výrobu a distribuci zdravotnických prostředků.

Tomáš Daníček z vítězné firmy Systherm.

O živnostenský titul bojovalo 205 podnikatelů. Marie Haasová zvítězila před druhým Miroslavem Kůsem z Kašperských Hor, který provozuje truhlářskou dílnu. Marie Haasová podniká již 19 let, zaměřuje se na výrobu a prodej nových izolačních materiálů. „Počátky našeho podnikání spočívaly v zavedení víceúčelové reflexní fólie pro úsporu energie po celé ČR,“ vzpomíná na první úspěch. V současnosti obchoduje s novým výrobkem – oboustranným stavebním izolačním pásem RTI Haasová-Menhart®, který je chráněn u Úřadu průmyslového vlastnictví. Produkt získal v soutěži Výrobek roku 2012 cenu za úsporu energie.

Slavnostní vyhlášení celostátních vítězů soutěží Vodafone Firma roku 2012 a Era Živnostník roku 2012 proběhne 4. prosince v Praze a bude možné jej sledovat v přímém přenosu na ČT24.

autor: lum
Spustit audio