Firmy v chebské průmyslové zóně by mohly zaměstnat na 700 lidí

Stavba nového závodu nadnárodní společnosti JSP International začala v pondělí oficiálně v průmyslovém parku u Chebu. Nyní probíhají pozemní práce, se stavbou haly by se mělo začít v červenci a dokončena by měla být v závěru října. Závod na zpracování polypropylenových plastů by měl už na počátku příštího roku začít s první výrobou.

Velká část technologií bude dodávána českými firmami. Už letos firma zaměstná asi 30 zaměstnanců, kteří se budou školit v podobném závodu JSP ve Francii. V roce 2012, kdy by měla stavba celého komplexu skončit, má závod zaměstnávat asi 200 lidí.

JSP International se zabývá výrobou a zpracování expandovaných polypropylenových výrobků, zejména pro automobilový průmysl. Použití mají díky své tvarové paměti například v náraznících. V Chebu chce JSP využít 41.200 čtverečních metrů pozemků v průmyslové zóně. Firma byla prvním velkým investorem, který do Chebu přišel. Odhadem by investice do závodu měla stát kolem jedné miliardy korun.

Stavební práce

Kvůli zájmu investorů, kteří pokud splní své sliby, by mohly zaměstnat už asi 700 lidí, chce chebská radnice svou průmyslovou zónu dále rozšiřovat Nyní je již větší část zóny, která má více než 30 hektarů využitelných pozemků, zadána. Cheb nedávno získal i další velkou firmu, když oficiální zájem projevila německá logistická firma Dachster, která v Chebu chce vybudovat pobočku svého závodu v Hofu. Závod by měl zpočátku zaměstnávat asi 20 lidí, po jeho dobudování až 100. Lze také očekávat, že Dachster bude využívat místní dopravní firmy.

Výroba
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio