Flek: V 17 letech jsem skončil s hokejem. Nikdy by mě nenapadlo, že se dostanu do nároďáku

9. září 2021

Hokejový útočník Jakub Flek bude v Karlových Varech působit už desátou sezonu. Osmadvacetiletý útočník měl sice několik nabídek ze zahraničí, nakonec se ale rozhodl v Karlových Varech zůstat.

Rodák z Mariánských Lázní tak bude působit na západě Čech i v extraligovém ročníku 2021/22 a pokusí se tak navázat na loňské úspěchy, kdy ovládl klubové bodování týmu a poprvé v kariéře si zahrál na mistrovství světa. Stal se jedním z největších překvapení české reprezentace.

„Když se vrátím k tomu, že v 17 letech jsem skončil s hokejem a pak jsem začal hrát v Mariánkách, tak jsem si nikdy nepředstavoval, že bych vůbec mohl do nároďáku. Říkal jsem si, povede se mi možná nějaká druhá, nebo první liga, na víc už to asi nebude. Pak najednou přišla extraliga, pozvánka na kemp nároďáku, pozvánka na Euro hockey tour a minulý rok pozvánka na mistrovství světa. Pro mě to byla taková pohádka,“ zavzpomínal na svou cestu Flek v rozhovoru.

Chci, abychom se hokejem všichni bavili
– Jakub Flek

Jakub Flek odehraje v dresu Energie už desátou sezonu

Během desáté sezony v barvách Energie bude útočit na několik klubových milníků. V počtu vstřelených extraligových branek bude útočit na třetí příčku historických tabulek týmu, poskočit navíc může i mezi elitní desítku hráčů v počtu odehraných zápasů za Karlovy Vary.

„Sezonu bych si přál úspěšnou. Úspěch pro mě je čtvrtfinále playoff, pak se uvidí. Nechci předbíhat a říkat, že jdeme na titul. Byl bych za to samozřejmě strašně rád. Musíme chytit začátek, vyvarovat se výparům, které nás každou sezonu postihnou, kdy jsme schopni vyhrát 12 zápasů v řadě a pak jich 14 v řadě prohrát. Hlavně chci, abychom se tím hokejem všichni bavili,“ řekl ke svým ambicím pro novou sezonu.

V dresu Energie Flek odehrál celkem 318 utkání, ve kterých zapsal 203 bodů, když 97 branek vstřelil a na dalších 106 nahrál svým spoluhráčům.

Jaká byla jeho cesta k hokeji, jak hodnotí své dosavadní působení v Energii a kam by se rád dostal? Poslechněte si i to, co se do vysílání nevešlo!

autoři: Radim Jehlík , nkr
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.