Fórum WorldDAB se chce postarat o hladší implementaci DAB rádií ve vozech

14. červen 2016

Skupina bude kromě shromažďování samotných zkušeností zařizovat jejich předávání subjektům v automobilovém průmyslu, které je následně využijí pro další vývoj technologie.

Průmyslové fórum WorldDAB, které se podílí a usiluje o úspěšné implementaci digitálního rozhlasového vysílání DAB, založilo v uplynulých týdnech Automotive User Experience. (UK) Group. Jde o skupinu, která se zaměří na zlepšení uživatelských zkušeností při poslechu a používání DAB rádií v automobilech. Její snahou bude také do budoucna určování trendů, jejich sledování a analyzování jejich dopadu na samotné uživatele.

Předsedou Automotive User Experience Group se stal Laurence Harrison z Digital Radio UK. Skupina bude kromě shromažďování samotných zkušeností zařizovat jejich předávání subjektům v automobilovém průmyslu, které je následně využijí pro další vývoj technologie. Automotive User Experience Group se bude podílet také na budoucí podobě DAB rádií v rámci vozů. „Cílem je usnadnění spolupráce mezi vysílacími společnostmi, posluchači a výrobci automobilů,“ uvedlo WorldDAB.

autor: lukpo
Spustit audio