Fotbalisté Plzně se do Ligy mistrů nepodívají

3. srpen 2017

Ani staronový trenér Pavel Vrba nedokázal zlomit v Plzni rumunský komplex. Jeho Viktoria nezvládla domácí odvetu s FC Sport Bukurešť a po prohře 1:4 bude hrát na rozdíl od pražské Slavie pouze o Evropskou ligu. Po nadějné remíze 2:2 v Rumunsku a vysoké výhře 4:0 nad Duklou tak přišlo hodně kruté vystřízlivění.

„Udělali jsme tři kroky vpřed a teď se vrátili o čtyři kroky vzad. Po Bukurešti a Dukle to vypadalo, že bychom mohli být v euforii, a že jsme na tom dobře. Ten zápas nás ale opět posadil na zadek,“ neskrýval plzeňský trenér Pavel Vrba rozhořčení z toho, co se v závěru utkání odehrálo ve Štruncových sadech. Do 71. minuty přitom jeho svěřenci drželi postupovou remízu 1:1. Pak ale přišly v rozmezí osmi minut tři rychlé góly v síti Petra Bolka.

„Zaslouženě jsme dali gól a vyrovnali. Potom ale přišel kolaps a někteří hráči nebyli dostatečně důslední a důrazní,“ řekl Vrba. V ofenzivě zasloužili pochvalu snad jen Krmenčík s Kopicem, řada individuálních výkonů Viktoriánů naopak Pavla Vrbu nepotěšila: „ Budeme se nad tím muset zamyslet a některým hráčům vysvětlit věci, které nedělali úplně optimálně.“

Plzni chyběli hráči v defenzívě

Plzeň nemohla v defenzívě nasadit Kozáčika, Hubníka, Baránka ani Limberského a zřejmě i to hrálo v závěru roli. Spoléhalo se na Lukáše Hejdu, který však stejně jako jeho spoluhráči chyboval. „Ten zápas jsme si vlastními chybami prohráli sami. Kontrolovali jsme hru a drželi balon, pak přišel nějaký odražený balon a on (Teixeira) to prostě propálil. Chtěli jsme až moc, začali jsme dělat strašné chyby a soupeř nás za to trestal," konstatoval obránce Lukáš Hejda.

Do třetice všeho zlého, dalo by se říct v případě Viktorie o konfrontaci, s rumunským fotbalem. Po Ploješti a Astře Džurdžu vyučoval ve Štruncových sadech FC Sport Bukurešť.

„Nevím, jestli je to prokletí, ale prostě se to stalo. Takhle se to seběhlo a byli to zrovna Rumuni,“ hledal po direktu od FCSB těžko odpověď na otázku o rumunském prokletí stoper Viktorie Lukáš Hejda.

autoři: vja , jik
Spustit audio