Fotbalisté Viktorie Plzeň po dlouhé době trénovali společně

21. duben 2020 09:30

Po více než měsíci se plzeňští fotbalisté sešli ke společné přípravě. V tréninkovém areálu v Luční ulici je přivítal hlavní trenér Adrián Guľa. Hráče rozdělil do čtyř skupin po sedmi, aby bylo dodrženo nařízení vlády týkající se omezení počtu osob ve skupině při tréninku profesionálních sportovců. Asistenti měli na starost jednotlivé skupiny, Adrián Guľa na vše dohlížel.

„Bylo důležité to naplánovat dopředu, aby všichni věděli, co se bude dělat. Astistenti jsou zodpovědní za to, co se děje na jejich ploše a já jsem ten, který pendluje. Chci vidět všechny hráče v akci,“ vysvětlil trenér.

Dezinfekce na každém hřišti a láhve s pitím daleko od sebe

Hráči obsadili tři travnaté plochy v tréninkovém areálu v Luční ulici. Umělá tráva pak patřila gólmanům. U každého hřiště byly připraveny nádoby s dezinfekcí, s výrazným odstupem měli hráči nachystané i vlastní láhve na pití.

„Trénink musí být nejen takticky zvládnutý, ale i organizačně. Musíme být disciplinovaní,“ upozornil Adrián Guľa, který má v záloze mnoho variant, jak tréninky v omezeném režimu pojmout. „Uvidíme, jak dlouho to bude trvat. Musíme si pohrát s rozložením skupin. Mohou spolu pracovat třeba obranné a útočné formace.“

Po více než měsíci se plzeňští fotbalisté sešli ke společné přípravě

První část pondělního tréninku byla zahřívací, hráči si ve dvojicích zahráli nohejbal. Následovala přihrávková cvičení. Na závěr proběhla střelecká cvičení a cvičení na fyzickou stránku.

Výhodou je pro fotbalisty Viktorie tréninkový areál v Luční ulici, kde je několik hracích ploch a celý tým se tak může připravovat najednou nedaleko od sebe. „Zvládli bychom to i na jedné ploše. Ale to by muselo být rozfázované. Jedna skupina ráno, druhá v poledne, třetí odpoledne. Pro nás je velmi cenné, že můžeme být pohromadě, všechno absolvovat v našem tréninkovém centru. Máme k dispozici perfektní plochy,“ dodal hlavní trenér Viktorie Plzeň Adrián Guľa.

autoři: Vladislav Janouškovec , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio