Fotbalisty Plzně bude znovu trénovat Vrba, upsal se na tři roky

4. květen 2017

Fotbalová Viktoria Plzeň bude mít nového trenéra. Po třech a půl letech se na západ Čech vrací Pavel Vrba. Bývalý kouč české reprezentace by měl západočeský tým převzít od příští sezony.

Pavel Vrba dnes podepsal s vedením fotbalového klubu Viktoria Plzeň ve Štruncových sadech tříletý kontrakt na post hlavního trenéra. Spolu s ním přichází na západ Čech také bývalý manažer reprezentace Dušan Fitzel, který bude zastávat roli prvního asistenta.

„Jsem strašně rád, že se nám podařilo s Pavlem Vrbou domluvit na kontraktu na tři roky a že ho mohu znovu přivítat zpět v Plzni. Na spolupráci s ním se strašně těším," řekl majitel Viktorie Tomáš Paclík.

Současní trenéři prvoligového týmu Zdeněk Bečka a Pavel Horváth dokončí aktuální sezonu. V jaké pozici budou nadále působit ve Viktorii Plzeň, není zatím jasné. Pavel Vrba vážně jednal také s pražskou Spartou, nakonec se ale rozhodl pro plzeňský klub. Rozhodl i fakt, že místní prostředí dobře zná a má na co navazovat. S Plzní totiž získal dva tituly.

Ze všech nabídek vyhrála Plzeň

„Do konce dubna jsem komunikoval s některými zahraničními kluby, ale ke smlouvě to nevedlo. Pak jsem vedl jednání se dvěma českými kluby a rozhodování bylo opravdu těžké, protože obě varianty byly velmi seriózní. Nakonec jsem se rozhodl pro Plzeň a tím končí veškerá debata," řekl Vrba.

Po odchodu z Viktorie nastoupil jako trenér české reprezentace, se kterou postoupil na mistrovství Evropy 2016. Po šampionátu přijal nabídku ruské Machačkaly, kde působil půl roku. Od té doby byl bez angažmá.

Vrba patří mezi nejúspěšnější české kouče. V anketě Fotbalista roku šestkrát zvítězil jako nejlepší trenér roku. Dříve působil také v Baníku Ostrava, u mládežnických reprezentací, v Přerově, Púchově a Žilině, se kterou získal slovenský titul.

autoři: jnm , jik
Spustit audio