Fotografický koutek nebo žonglérský workshop nabídne akce Zažij podchod jinak!

21. červen 2019 08:30

Zažij podchod jinak! je název tradiční červnové akce u galerie Supermarket WC v Karlových Varech a v přilehlých prostorách. Pořádá ji karlovarské sdružení Protebe Live a jejím cílem je oživit nevzhledné podchody mezi autobusovým nádražím a centrem města.

Program akce je rozdělený na dvě části. Na dopoledne v pátek 21. června je připravený pro školy. Už před 9. hodinou ráno se bude zakopávat dětská kniha s názvem „Jak budou vypadat Karlovy Vary za 100 let“. Kniha vznikla v rámci literárně-výtvarné soutěže, které se účastnili žáci karlovarských základních škol. Soutěž uspořádala Městská knihovna právě s galerií Supermarket WC u příležitosti 100. výročí založení Československé republiky. Děti několik měsíců posílaly a nosily své výkresy, malby a popisy lázní i okolí svých domovů.

Pak čeká školáky Literárně-kvízové dopoledne s Městskou knihovnou Karlovy Vary a porcelánová dílna, kterou povede Viktor Chalepa, designér a pedagog ze Střední uměleckoprůmyslové školy v Karlových Varech.

Odpolední program začíná v 15 hodin, může se ho zúčastnit kdokoliv. Pro zájemce i kolemjdoucí jsou připravené dílny a workshopy. Během jednoho z nich si například můžou návštěvníci vytvořit skřítka a pak se s ním ve fotografickému koutku vyfotit. Organizátoři nabízejí také žonglérský workshop, který bude pod Chebským mostem. 

autoři: Monika Červená , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio