Francouzština, rafty, zorbing nebo šachy. I takové aktivity nabízí speciální příměstské tábory

17. červenec 2019 14:00

Během celého léta jich uspořádají celkem osm. Třeba část tohoto týdne strávila třicítka děti v Merklíně na softbalovém hřišti.

Pro některé děti je to zábava, jiným se zdá, že se u softbalu moc naběhají. Ačkoliv na první pohled nevypadá hra jednoduše, pravidla se podle bývalé softbalové trenérky Michaely Wildové naučí téměř každý. „Je to jednoduchá hra, když se chce. Na začátku se to dá pro malé tak zjednodušit, že to opravdu pochopí úplně každý. Osvojí si běh z mety na metu, jak držet pálku a jak s ní odpálit, kam hodit míček a jak ho chytat,“ popsala Michaela Wildová, která se k trénování softbalu na chvilku vrátila právě na příměstském táboře v Merklíně.

Děti druhé turnusu si kromě softbalu vyzkouší také rybaření nebo zorbing v Kvíčovicích.

S dalšími turnusy přichází i jiná nabídka aktivit

„Máme rozdělené turnusy, kde budeme poznávat cizí země a sportovní turnusy. V cizojazyčných táborech budeme mít návštěvu rodilých mluvčí nebo lektorů příslušného jazyka anglického a francouzského. Máme to zpestřené tím, že například lektorka francouzštiny bude při tom nabízet i francouzské jídlo. Budeme dělat palačinky. Na sportovních turnusech si vyzkoušíme třeba rafty, pokud bude samozřejmě dostatek vody, potom bojové sporty nebo máme i pasivní sporty, kde budeme zkoušet šachy,“ uvedla manažerka Mikroregionu Radbuza Zuzana Štychová.

O příměstské tábory Mikroregionu Radbuza je velký zájem, až na pár výjimek jsou téměř všechny turnusy plně obsazené. „Místo už je jen v pátém turnusu, který je od 5. do 9. srpna a v sedmém turnusu, který se koná od 19. do 23. srpna,“ uzavřela Štychová.

autoři: Jan Markup , jik | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio