Frank Sinatra: My way

12. prosinec 2019

Není to dávno, co Britská stanice BBC jmenovala amerického zpěváka Franka Sinatru „největším hlasem 20. století". Tuto legendu populární hudby si můžete poslechnout v těchto Hvězdách, hitech, legendách ve slavném hitu, který nazpíval v roce 1969. Hraje se dodnes.

12. prosince si všichni obdivovatelé amerického zpěváka Franka Sinatry připomínají den jeho narození. Legenda světové populární hudby, vlastním jménem Francis Albert Sinatra, se narodil v roce 2015, o 82 let později se odebral do nebe mezi své muzikantské a herecké kolegy.

Majitel dokonalého hlasu, zpěvák výborných technických kvalit, schopný dokonalého vcítění do písně. Byl prvním umělcem, který zažil skutečné šílenství fanynek. Některé byly dokonce schopny na lopatách odnášet jeho stopy ve sněhu, aby si je mohly dát do mrazáku.

S přezdívkou The Voice - Hlas, získal mnoho největších ocenění. Prezident Ronald Reagan mu udělil Prezidentskou medaili svobody a získal i nejvyšší státní vyznamenání, Zlatou medaili Kongresu Spojených států.

V roce 2001 vyhlásila britská stanice BBC anketu o nejpopulárnější hlas 20. století. Na první místo poslali posluchači Franka Sinatru. Neoddělitelně k němu patří píseň My Way. Je o muži, který bilancuje svůj život. V jejím závěru jsou tato slova: Vzpomínky ukazují, že jsem schytal rány - a dělal to po svém! Ano, to byla má cesta, zpívá Frank Sinatra.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.