Friends Fest po dvou letech nabírá na obrátkách. Slibuje americká auta i Kollera

10. srpen 2022

V sobotu 13. srpna zaplní areál dostihového závodiště v Pardubicích milovníci všeho amerického. Odstartuje už sedmý ročník Friends Festu, který představí vše americké od aut a motocyklů, přes jídlo, sport a módu až po muziku.

Letošní ročník nabízí celou řadu novinek. Jednou z nich bude Strongman show. „Silák, který táhne kamion, to bude velice zajímavé. Mají různé disciplíny, budou zvedat pneumatiky, kládu a tak dále, je to regulérní závod Strongman,“ pořadatel Roman Morávek.

Samotní návštěvníci pak můžou některé novinky sami vyzkoušet. Třeba Nascar Pitstop challegne. „Stáj Buggyra postavila nová závodní auta pro Nascar, my je tam budeme mít. Na těch autech se bude předvádět tahle disciplína, budou se měnit pneumatiky na čas a vítěz získá sadu pneumatik,“ láká Roman Morávek.

Jedlíci i indiánská show

Amerika, to jsou také burgery. Letos na jejich milovníky čeká soutěž v pojídání burgerů na čas. „Myslím si, že to bude hodně zajímavé. Český rekord je deset burgerů za 5 minut a světový 108.“

Hlavním lákadlem Friends Festu jsou americká auta

Bohatý program nabídne také hlavní podium. „Country dancing, indiánská show, máme tam nové vystupující jako Sabina Uxová. To je mladá zpěvačka, která hraje jižanský rock. Bude Elvis Presley. A večerní program je letos asi nejlepší co jsme měli. Vystoupí David Koller a potom německá legenda Udo Dirkschneider.“

Už den předem o sobě blížící se Friends Fest dá vědět spanilou jízdou Mustangů a starých amerik. „V 15 hodin bude sraz na Pernštýnském náměstí, kde si je návštěvníci festivalu i ostatní pardubičtí občané prohlédnout. Dvě hodiny bude prohlídka, potom bude spanilá jízda městem, kterou ukončíme na závodišti,“ říká Roman Morávek.

Areál pardubického závodiště otevře v sobotu v 10:00, oficiální zahájení programu je v 11:00.

Spustit audio

Související