Hasiči ukončili pátrání po vodákovi, který se ztratil na Úslavě ve Starém Plzenci

31. květen 2013

Pátrání po vodákovi, který se ztratil dnes odpoledne na řece Úslavě ve Starém Plzenci, hasiči ukončili, a celá věc tak zůstává v režii policie. Systematické pátrání, jaké bylo na místě dnes, se už obnovovat nebude. Hasiči se vrátí pouze v případě, že si je policisté vyžádají.

Muž vyrazil na loď i přesto, že toky v celém Plzeňském kraji jsou rozvodněné.

Vodáka viděli svědci u vody ještě kolem páté hodiny odpoledne. Hasiči ho začali hledat poté, co se u jezu ve Starém Plzenci našlo jeho pádlo a u Koterova kajak.

Procházeli oba břehy ze Starého Plzence do Koterova, ale prohledávali jen okolí řeky, protože pustit se na rozbouřenou vodu bylo podle operačního důstojníka velmi nebezpečné. Na místě byla i policie.

Čtěte také

Ačkoliv zásah hasičů skončil po dvacáté hodině, k řece se posléze na žádost policie ještě vrátili. Policisté sem totiž povolali i vrtulník s termovizí, aby prohledal okolí řeky. Ani on ale nebyl úspěšný a zásah skončil před desátou hodinou večer.

Vytrvalý déšť zvýšil hladiny řek hlavně v západních, severních a středních Čechách a také v Praze. V Nové Huti na Klabavě poblíž Plzně je stále třetí povodňový stupeň. Meteorologové předpovídají vydatný déšť až do neděle.


Zvětšit mapu
autoři: sib , en
Spustit audio