Hasiči v Karlovarském kraji vyjížděli k více než 80 událostem, na Chebsku evakuovali tábor

14. červenec 2021 08:15

Hasiči v Karlovarském kraji měli v noci na středu kvůli bouřce více než 80 zásahů. Nejčastěji odklízeli popadané stromy a větve nebo odčerpávali vodu ze zatopených prostorů.

V obci Hranice na Chebsku evakuovali 62 lidí z dětského tábora. Ani u jedné události nemají hasiči hlášené zranění, informoval mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Bouřka se silným deštěm a větrem zasáhla Karlovarský kraj v úterý ve večerních hodinách. Po 18. hodině zasahovali hasiči v okolí Aše, kde ve dvou desítkách událostí odčerpávali vodu ze zatopených prostorů, nejčastěji ze sklepů.

V Hranicích na žádost starosty obce zajistili evakuaci 42 dětí a 20 dospělých z dětského tábora. Účastníci tábora nebyly podle mluvčího v ohrožení, jejich přesun do místní sokolovny byl pouze z preventivních důvodů. V Dolním Žandově voda z místního potoka ohrožovala několik domů, hasiči u těchto domů postavili protipovodňovou zábranu z pytlů s pískem.

V okrese Sokolov vyjížděli hasičské jednotky k šestnácti událostem. Bouřky a přívalové deště nejvíce zasáhly okolí Horního Slavkova. Na silnici mezi Horním Slavkovem a Loktem bylo kvůli silnému dešti popadaných zhruba třicet stromů, jejich odstranění trvalo tři hodiny. Déšť zvedl hladinu toků v regionu. I když na některých místech stále prší, momentálně nejsou hlášeny povodňové stupně.

autoři: Monika Červená , nkr | zdroje: ČTK , Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio