Herec Daniel Bambas je v podstatě introvert

27. červenec 2018
Tandem

O Danielu Bambasovi se dozvíte, že i když hraje divadlo rád, je v podstatě introvert. Platí to především v soukromém životě, na divadelních prknech se z něho stává extrovertní jedinec. Letos získal Cenu Thálie  v kategorii činohra  muži za nejlepší herecký výkon v inscenaci Krás(k)a na scéně, která se hraje v Městském divadle Mladá Boleslav.

Zkoušení nových představení je pro Daniela Bambase složitým procesem. Není pro něho snadné improvizovat. V Divadle na Vinohradech hraje už 14 let. Dozvíte se, jak vnímá své působení právě v tomto divadle.

Jak se mu hraje s jeho maminkou, herečkou Danielou Bambasovou, co o mamince prozradil a co mu maminka říká o pauzách? Na všechny tyto otázky dostane odpověď v Tandemu Jana Rosáka.

A na závěr se dozvíte, že má rád Skotsko, Dánsko  a whisky, jeho oblíbenou metropolí je Kodaň, kde byl poprvé v únoru a zamiloval si ji na první pohled.

autor: Jan Rosák
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.