Herečka Jana Janěková aktuálně natáčí film na motivy románu Na krásné modré Dřevnici

11. květen 2023

Jana Janěková je rusovlasá dáma, která zazářila například v roli psycholožky Hany ve filmu Věry Chytilové Hezké chvilky bez záruky. 

Herečka Jana Janěková, rozená Válková, pochází ze Zlína, její otec byl hudebníkem, hudbě se jako dirigent věnuje také její bratr Roman Válek.

Do pořadu Apetýt přišla hovořit nejen o svých hereckých rolích, ale jako spisovatelka a režisérka, která je úzce spjatá se Zlínskem a Brněnskem. 

Jaký je její současný život na farmě u Valašského Meziříčí? Jak pokračuje natáčení jejího filmu na motivy románu Na krásné modré Dřevnici zlínského spisovatele Antonína Bajaji? I to se dozvíte v záznamu rozhovoru.

Moderuje Jarka Barboříková.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.