Herectví jsem si zvolil z lenosti, říká Ondřej Brousek

16. březen 2023

Elien z Pelíšků, klávesák z Monkey Business, ale taky člen Divadla na Vinohradech. Nejen odtud můžete znát herce, hudebníka, skladatele a režiséra Ondřeje Brouska.

Narodil se v roce 1981 do herecké rodiny. Je synem Otakara Brouska mladšího a herečky Zuzany Mixové. Už od dětství ho bavila hudba. Od té ho ale odradilo tvrdé cvičení a tak se věnuje také herectví.

Vystudoval hudebně-dramatický obor na Pražské konzervatoři. Po absolutoriu působil v Divadle na Fidlovačce, kde se uplatnil také jaké skladatel scénické hudby.

Ondřej Brousek je do roku 2012 členem vinohradského uměleckého souboru. Jeho stále převažujícím zájmem je ale hudba. Skládá a také aktivně hraje. Svůj hudební talent vrchovatě stvrzuje mimo jiné v hudební skupině Monkey Business.

Skládal hudbu k mnoha divadelním titulům, muzikálům, filmů, televizním pořadům i seriálům. Zajímají ho všechny druhy hudby.

Umí vařit? Proč nikdy nepřijal nabídku do pořadů StarDance a Tvoje tvář má známý hlas? Jak vzpomíná na natáčení kultovních Pelíšků a jaký vztah má ke Karlovým Varům? Poslechněte si rozhovor s Ondřejem Brouskem!

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.