Historii a zajímavosti Sušice představují návštěvníkům komentované prohlídky

17. červenec 2017

Zájemci se mohou v Sušici vydat na komentovanou prohlídku města. Informační centrum je pořádá pravidelně každé pondělí. Prohlídky jsou ale vhodné nejen pro turisty, netušené zajímavosti se při nich totiž dozvědí třeba i místní.

Komentované prohlídky vyrážejí tradičně od sušické radnice. Dopolední okruh trvá zhruba hodinu a půl a je vhodný pro každého.

„Dopolední okruh je velmi malý a zvládnou ho i maminky s dětmi či senioři. Obsahuje stručný přehled Sušice. Návštěvníci uvidí Kámen neštěstí, opředený řadou pověsí, mechanický betlém v muzeu, Starý židovský hřbitov, zbytky hradeb na Příkopech a na závěr radniční věž s výhledem na město,“ vysvětlila průvodkyně Karolína Hubáčková.

Odpolední trasa je delší a poprvé v historii zaznamenala změnu. Zatímco dříve to byla prohlídka církevních památek, nyní tyto památky zabírají jen polovinu okruhu. „Cesta vede do kaple Anděla Strážce nad městem Sušice a do hřbitovního kostela Panny Marie, nově je tam památník 1. a 2. světové války a pivovar v Sušici,“ doplnila Karolína Hubáčková.

Komentované prohlídky vycházejí každé pondělí v 10 a ve 14 hodin od radnice a jsou zdarma.

autoři: en , jik
Spustit audio