Hobby magazín speciál

25. listopad 2016

Rady, tipy a nápady z různých oblastí hobby.

Hobby magazín speciál navazuje na pořad, který má na vlnách Českého rozhlasu Plzeň více než 20 letou tradici.

Páteční Hobby magazín speciál je doplňkem k Hobby magazínu vysílanému v sobotu, do kterého přispívají rozhlasoví redaktoři z celé republiky.

Hobby magazín speciál vytvářejí odborníci ze západočeského regionu. Mimo jiné nabízí rady pro zahrádkáře orientované na přírodní podmínky západních Čech a jeho předností je i tzv. „sousedská výpomoc“, kdy všichni odborníci, které v pořadu můžete slyšet, jsou z vašeho kraje a tudíž ve vašem dosahu.

Připravují: střídavě Soňa Vaicenbacherová, která se více zaměřuje na koníčky žen a Jiří Šobr, jenž se věnuje zálibám mužů. V neposlední řadě jste autory i vy, naši posluchači! Na vaše tipy a nápady čekáme na mailové adrese hobby@pl.rozhlas.cz.

Historie pořadu:

Hobby magazín Českého rozhlasu Plzeň vznikl v roce 1992, abychom uspokojili regionální poptávku po informacích, vztahujících se k vašim koníčkům a zálibám. U zrodu takto koncipovaného pořadu stála redaktorka Dana Reinišová, která v rozhlase působila po většinu svého života. Nastoupila jako mladá dívka po škole a pracovala zde s plným nasazením, až do svého odchodu z tohoto světa. Díky jejímu nadšení a píli si "hobbík" záhy získal stovky příznivců a my si vážíme toho, že je má dodnes.

Na dnes už tisících odvysílaných Hobby magazínů se podílelo množství přispěvatelů, mezi nimi i řada posluchačů, kteří nám posílali a posílají své náměty a dotazy, za což jim děkujeme.

autor: ČRo Plzeň
Spustit audio