Hokejisté Karlových Varů přivítají po debaklu na Spartě na svém ledě Plzeň

13. listopad 2013

Úřadující mistr z Plzně sedmý, karlovarská Energie dvanáctá. Alespoň částečnou spokojenost může jednomu nebo druhému týmu přinést dnešní souboj v prvním extraligovém kole po reprezentační přestávce.

Karlovy Vary a Plzeň se v této sezóně potkávají podruhé. První měření sil viděla plzeňská ČEZ aréna a byl to velmi vyrovnaný boj. O vítězi musely nakonec rozhodnout až samostatné nájezdy a v nich byli šťastnější domácí Indiáni. V posledních kolech se ale plzeňským hokejistům nedaří především střelecky, vždyť v posledních třech zápasech dokázali vstřelit v normální hrací době jediný gól.

„Pochopitelně bychom byli rádi, kdyby to vydrželo do středečního zápasu. Díval jsem se na ty jejich předchozí zápasy a v tom posledním jim chyběl Martin Straka, to je bez debat. Hra toho mužstva byla trochu jiná než s ním a já doufám, že se nám podaří je tady porazit,“ doufá asistent karlovarského trenéra Jaromír Kverka.

I Indiáni mají hokejová přání. Vůbec by se třeba nezlobili, kdyby dnes karlovarští předvedli v obraně podobný výkon, jako v posledním zápase před reprezentační přestávkou na ledě pražské Sparty. Tenhle zápasy skončil ostudným debaklem Západočechů 0:11. Dnešní derby bude ale o něčem jiném, tuší plzeňský útočník Michal Dvořák.

„Oni hrají agresivně, mají mladé mužstvo, vyměnili trenéra a doma hrají nátlakovou hru. Bude dobré, když ustojíme prvních deset minut a uvidíme, jak to půjde. Po Spartě myslím, že také dost trénovali, že se zaměří na obranu a bude to těžký zápas,“ uzavírá Michal Dvořák.

autoři: jnm , jam
Spustit audio