Hokejisté Plzně chtějí v souboji se Slavií navázat na předchozí vzájemné utkání

19. listopad 2013

Sedm výher, pět porážek a pak pět vítězství v řadě - přesně takhle odstartovali hokejisté pražské Slavie nový extraligový ročník. V posledních kolech provází svěřence trenéra Vladimíra Růžičky nevyrovnané výkony, podobně jako plzeňské Indiány. A právě tyto dva celky se dnes v rámci 22. kola Tipsport extraligy postaví proti sobě.

Na tříbodovou výhru čekají slávisté už pět zápasů, naposledy se z ní radovali v 16. kole v Pardubicích. To na Plzeň narazila červenobílá družina už v kole devátém a moc je nevedlo. Nejenže před vlastními fanoušky prohrála, ale navíc nevstřelila Matěji Machovskému v plzeňské brance ani gól.

Čtěte také

Dnes budou mít výhodu domácího prostředí Indiáni a někdejší plzeňský obránce a později i trenér Karel Trachta tuší, jaká hra by mohla na Slavii platit.

„Myslím, že by měli dobře napadat v útočné třetině. Slavia má postavenou hru na tom, že hraje zezadu, dobře brání a dokáže přejít do brejku. Ten tlak by proto měl být organizovaný, každý by měl být na svém místě. Lehce se to řekne, ale je dost těžké, aby jeden druhého v pravý čas zastoupil.“

Utkání mezi plzeňskými Indiány a pražskou Slavií začne v plzeňské ČEZ aréně v 17:30.

autoři: jnm , David Nyč
Spustit audio