Hokejisté Plzně porazili v přípravě Jižní Koreu

10. srpen 2017

Hokejisté Plzně porazili v přípravě jihokorejský národní výběr 2:1 po samostatných nájezdech. O vítězství Západočechů rozhodl v páté sérii nájezdů David Stach.

Do vedení se dostala v 39. minutě Korea díky brance Sin Sang-u, ale za 40 sekund vyrovnal Milan Gulaš. Hvězdou nájezdů byl Stach, který proměnil oba své pokusy.

Kapitán Plzně Petr Kadlec soupeři, který je nejen nováčkem elitní skupiny mistrovství světa, ale také účastníkem olympijských her v Pchjongčchangu, vysekl velkou poklonu: „ Jsou to šikovní a rychlí hokejisti. Mají dobré bruslení, nehrají tolik do těla a jsou skvěle organizovaní. První třetina byla dost živelná, a dost nás přečíslovali. Druhá a třetí třetina už taková nebyla a tempo malinko opadlo. Myslím, že to byl pěkný hokej a divákům se mohl líbit.“

Češi jsou agresivnější a rychlejší

Pro Korejce, kteří se připravují na své premiérové mistrovství světa v elitní skupině a především na domácí olympijské hry, nebyl výsledek příliš důležitý. Obránce Kim Won Jun děkoval Západočechům za kvalitní zápas a další zkušenost. „Bylo skvělé zahrát si v takové atmosféře, mám to moc rád. Češi jsou tvrdší než my, vyvíjejí na nás tlak a jsou agresivnější. A jejich rychlost je také úplně jiná,“ řekl Kim Won Jun.

Korea prohrou s Plzní zakončila sérii přípravných duelů proti extraligovým soupeřům. Minulý týden na Mountfield Cupu porazila Spartu 2:1 v prodloužení, prohrála s Hradcem Králové 3:4 po samostatných nájezdech a podlehla Pardubicím 1:4.

Plzeňské Indiány čeká další přípravný zápas v úterý doma proti Chomutovu.

autor: jik
Spustit audio