Honzík z Arabely provázel na Švihově a na nádvoří hradu zazpívala Saxana

16. červenec 2018

Více než tisícovka z vás zavítala v neděli na vodní hrad Švihov, aby si s námi užila nevšední letní odpoledne v rámci projektu Hradozámecké léto.

Návštěvníci měli možnost prohlédnout si prostory hradu s netradičním průvodcem, režisérem Ondřejem Kepkou alias Honzíkem z Arabely. O hudební vystoupení v úžasném historickém prostředí se postarali Petra „Saxana“ Černocká, Jakub Smolík, Marcel Zmožek a Jana Chládková se skupinou Pontiac. Plné nádvoří si užilo i hodinový přímý přenos s oblíbenými moderátory Vladimírem Štovíčkem a Patrikem Rozehnalem. Ti vyzpovídali kromě místního kastelána Lukáše Bojčuka třeba i koně.

Děti si vyzkoušely střelbu z luků a kuší a jízdu na koních, tvořily také v řezbářské dílně a mohly pozorovat kováře při práci. U našeho stánku pak byly pro malé i velké nachystány soutěže o pěkné ceny.

„Myslím si, že takové akce na náš hrad patří, a jsem rád, že se ta dnešní povedla a lidé se dobře bavili,“ zhodnotil kladně nedělní odpoledne kastelán vodního hradu Švihov Lukáš Bojčuk.

„Počasí nám přálo, řemeslníci i účinkující byli skvělí a návštěvníci všech věkových kategorií zaplnili celé nádvoří. Co víc si přát?! Děkujeme všem na hradě za perfektní spolupráci a návštěvníkům za to, že za námi přijeli,“ dodává manažerka komunikace Českého rozhlasu Plzeň Hana Plassová.

Pomyslnou štafetu nyní ze Švihova předáváme do Hradce nad Moravicí, kde se návštěvníci Hradozámeckého léta můžou na skvělý program těšit už v neděli 22. 7.

Podívejte se, jak jsme si to užili.

Více informací najdete na adrese www.hradozameckeleto.cz

autor: ČRo
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka