Hory v Plzeňském kraji nabízejí stále dobré podmínky pro lyžování

2. březen 2018

Zimní střediska v západní části Šumavy nabízejí stále dobré podmínky pro zimní sporty. Přestože pokračují jarní prázdniny, lyžuje se bez front. V Železné Rudě jsou v provozu všechny hlavní areály.

Podle informačního centra v Železné Rudě jsou v provozu areály Nad Nádražím i Belveder, kde leží 50 až 60 centimetrů sněhu. Jezdí taky Samoty, Alpalouka, Weissova louka i Godlhof. Využít můžete lanovku i vlek na Pancíř. Největší středisko v kraji Špičák má v průměru na sjezdovkách 70 centimetrů, někde dokonce 90 centimetrů. Na Šumavě se lyžuje ještě v Kašperských Horách. 

V Karlovarském kraji si musí dát lyžaři pozor na zledovatělý sníh 

Na sjezdovkách v Krušných horách je sice dostatek technického sněhu, ten je ale tvrdý a místy zledovatělý. Na místě je proto maximální opatrnost, varuje horská služba.  

Kompletně v provozu je v Karlovarském kraji skiareál na Klínovci a všechny lyžařské areály na Božím Daru. Přes sedm kilometrů sjezdovek nabízí lyžařům Plešivec. Na Bublavě by se po opravě měla dnes znovu rozjet lanovka. Otevřeno má i skiareál Mariánky a areál v Potůčkách. 

V Krušných horách se dál upravují běžecké trasy, naposledy v okolí Perninku a Horní Blatné. Taky na Šumavě čekají běžkaře desítky kilometrů upravených stop. Například na Poledníku leží kolem 170 centimetrů sněhu, přes metr a půl sněhu je v okolí Modravy. Sníh ve stopách je ale vzhledem k počasí přemrzlý.

autoři: jik , mkl | zdroj: ČTK
Spustit audio