Houbaři na Karlovarsku našli sraženého vlka. O jeho záchranu bojuje záchranná stanice z Bublavy

26. září 2022 10:15

Nevšední výjezd mají za sebou lidé ze záchranné stanice zvířat Drosera Bublava. O víkendu byli povoláni k těžce zraněnému králi našich lesů – vlku obecnému.

O jeho záchranu se snaží záchranná stanice Drosera Bublava

Těžce zraněného vlka našli mezi Horní Blatnou a Potůčky na Karlovarsku houbaři v silničním příkopu. Zřejmě ho srazilo auto, řidič ujel a nepomohl mu. Vlk nemohl na zadní nohy. Od soboty je v péči záchranné stanice živočichů v Bublavě na Sokolovsku.

„Po našem příjezdu jsme jej naložili a odvezli na důkladné veterinární vyšetření do Veterinární ambulance Dvory. Tam mu byla věnována opravdu perfektní péče,“ informuje na facebooku záchranná stanice Drosera Bublava. 

Divoké zvíře má zjevně k lidem důvěru

Ze zveřejněných fotek stanice Drosera vyplývá, že ani k převozu na veterinu nemusel být vlk opatřen náhubkem. Zvíře působí naprosto odevzdaně. Lidé o tom na sociálních sítích hojně diskutují. Stanice Drosera k tomu napsala: „Věřte, že i zvířata poznají, kdy jim jdete pomoci. Byl a je to úžasné zvíře.“

Vlka v nejbližší době čeká operace levé kyčle na speciální ortopedické klinice. Pak se uvidí, co dál. „Bohužel zatím se vlček nemůže postavit na zadní nohy. To může mít za příčinu otok, který tlačí na míchu. Doufejme, že brzy odezní a on se bude moci vrátit do přírody. Po celý den nám chodí zprávy s dotazem na jeho zdravotní stav. Moc děkujeme za projevenou starost. Pokud byste chtěli přispět na jeho léčbu, zde je číslo účtu: 6005200359/0800. Děkujeme,“ dodal záchranný tým.

autor: nkr
Spustit audio