„Hráči Olympiakosu byli při standardních situacích úžasní, my jsme byli hrozní“, uznal trenér Pavel Vrba

31. červenec 2019 11:00

Fotbalisté Plzně jeli do Pirea s nadějí, že budou o Ligu mistrů bojovat i dál. Jenže Olympiakos je rázně zastavil. Řecký tým vyhrál odvetu 4:0 a vyřadil Viktorii ve 2. předkole prestižní soutěže.

V bouřlivé atmosféře poznala Plzeň domácí sílu Olympiakosu, který od první minuty dominoval. A hosté se jen marně snažili najít nějakou cestu, jak odvrátit konec v kvalifikaci Ligy mistrů.

„Olympiakos byl výrazně lepší než my a zaslouženě postoupil dál. My jsme v tom zápase od začátku tahali za kratší konec,“ nehledal po utkání žádné výmluvy trenér Pavel Vrba.

Plzeň sice udržela do poločasu výsledek 0:0, po přestávce ale nezvládla věc, o které věděla a na kterou se připravovala.

„Dá se říct, že jsme byli celý zápas pod velkým tlakem, ale když dostaneme tři branky z rohů, tak to je hodně špatné,“ řekl Radiožurnálu obránce Luděk Pernica.

„Všechno souvisí se vším. Hráči Olympiakosu byli při standardních situacích úžasní, my jsme byli hrozní,“ doplnil plzeňského stopera kouč Vrba, který se tak bude s týmem koncentrovat na další cíle. „My se musíme probudit ze snu a musíme žít realitou. Realita je česká liga a pokud možno postup do Evropské ligy,“ dodal.

„Bohužel teď máme těžší cestu, že musíme vyřadit dva soupeře,“ naráží záložník Jan Kovařík na skutečnost, že kdyby fotbalisté Plzně postoupili přes Olympiakos, měli jistou minimálně účast v základní skupině Evropské ligy.

O tu teď ale budou tvrdě bojovat. A začnou příští týden ve čtvrtek v Belgii proti Antverpám.

autor: Mirko Vasić | zdroj: iRozhlas
Spustit audio

Související