Hřiště na vodní pólo v Seneckém rybníce v Plzni otevřel mezinárodní turnaj

21. červen 2022 08:00, aktualizováno

Přibližně rok je v plzeňském Seneckém rybníce dost vody. Po pěti letech tak mohou vodní pólisté využívat vybudované betonové hřiště. Letos sezónu otevřel turnaj O pohár starostky Městského obvodu Plzeň 1.

Vodní pólisté mohou konečně využívat hřiště v Seneckém rybníce. To přitom nechalo město vybudovat už před pěti lety. V rybníce je letos po několika suchých letech dostatek vody. A tak byl areál v sobotu slavnostně otevřen. Součástí slavnostního otevření byl první ročník turnaje O pohár starostky prvního městského obvodu.

Před pěti lety to přitom nevypadalo, že budou plzeňští vodní pólisté na první turnaj na novém hřišti tak dlouho čekat. V roce 2017 nechalo město Senecký rybník vypustit, vyčistit a postavilo plzeňským pólistům betonové hřiště s mezinárodními parametry. Voda v rybníku však přibývala příliš pomalu. Pokud nějaká voda přibyla, posloužila jako záchrana pro nedaleký chovný rybník Košinář. Hrozil v něm kvůli nedostatku vody úhyn ryb.

V rybníce je dost vody, pólisté mohou trénovat

Již od loňska mohou hráči póla trénovat. „Je to skvělé v tom, že naši členové se zde mohou zastavit kdykoli mají volno,“ uvedl předseda Klubu vodních sportů v Plzni Roman Šolc. Hráči trénují dvakrát týdně, ale klub hodlá množství tréninků ještě navýšit.

Vodní pólisté si vybudovali na břehu rybníka také praktické zázemí. Kromě sprch a občerstvení se tam nachází také 18 lůžek, které mohou využívat třeba zahraniční sportovci během turnajů.

autoři: Jan Markup , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio