Hrnečková buchta s aronií + likér z aronie

r_2100x1400_regiony.png
Hrnečková buchta s aronií + likér z aronie
recept paní Marie
Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky
3/4 hrnku krystalového cukru
3/4hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
2 vejce
75 dkg aronie (černý jeřáb)

Drobenka :

5dkg másla
10dkg hrubé mouky
12dkg cukru krystal
1 vanilkový cukr

Postup:
Suché suroviny promícháme, přidáme vejce, olej a mléko. Těsto nesmí být moc řídké. Nalijeme na pekáč, posypeme aronií a zasypeme drobenkou.
Pečeme asi 20 minut na 190 stupňů
Likér z aronie
1kg aronie
1 l vodky
½ l vody
40-50dkg cukru

Postup:
Do 5l báně dáme rozmixovanou aronii, zalijeme vodkou a necháme macerovat 4-6 týdnů. Slijeme, převaříme 1/2l vody s cukrem, necháme vystydnout a přidáme k aronii.
archiv receptů