Indiáni vyjedou na ledě Zlína do finále play off po 21 letech opět se Strakou

9. duben 2013

Hokejisté Plzně a Zlína dnes otevřou extraligové finále. Berani na něj čekali 8 a Západočeši dlouhých 21 let. Hledat favorita je obtížné. Vzájemná bilance obou týmů ze základní části je vyrovnaná a navíc, jak vám řeknou všichni trenéři i hráči, play-off je jiná soutěž.

Kromě finálové účasti se mohou hokejisté Zlína pyšnit i mistrovským titulem. Vyválčili ho v sezóně 2003/2004, kdy ve finále přejeli Pardubice 4:1 na zápasy.

To Západočeši na vytoužené zlato stále ještě čekají. Blízko byli v sezóně 1991/1992, tehdy ale nestačili na hvězdami nabitý Trenčín. Plzeňskému kapitánovi Martinu Strakovi bylo tehdy 19 let.

„Hokej byl úplně jiný. Pískalo se to úplně jinak. Dukla Trenčín měla fantastické hokejisty – Žigmund Pálfy, Miloš Holaň, Švehla nebo Jánoš. Dneska je hokej více o bojovnosti, není tam tolik individuálních akcí. Vidíte, z čeho dneska padají góly, je to prostě daleko více ubojované a není tolik technického hokeje.“

Ale dost možná, že finálová série nabídne vedle urputného boje i hokejové finesy třeba v podání Martina Straky. Konec konců, plzeňský kapitán se do zlínské branky trefil v této sezóně už dvakrát. Nejprve pomohl Indiánům vyplenit zlínský led 4:1, potom pečetil domácí výhru 4:2.

Další dvě utkání už ale ovládl Zlín a i díky třem bodům z Plzně za výhru 5:4 nakonec slavil zisk Prezidentského poháru. Mnohem cennější je ale pohár mistrovský. Hokejisté Zlína a Plzně o něj začnou bojovat dnes v 18 hodin a 15 minut.

autor: jnm
Spustit audio