Internetové Rádio MB zvažuje vstup do DAB+, jde mu o pokrytí Mladoboleslavska

26. únor 2024

Internetové Rádio MB by do budoucna mohlo šířit svůj signál také prostřednictvím pozemního digitálního vysílání DAB+. Webu Digitální rádio to potvrdil jeho ředitel David Klesa. Vzhledem k tomu, že se stanice orientuje právě na Mladoboleslavsko, nedává pro tuto stanici smysl vstupovat do některé ze sítí s vyšším pokrytím, které by stanice ani informačně neobhospodařila.

Čtěte také

„O DAB+ určitě uvažujeme, nicméně je pro nás důležité, aby bylo rádio slyšet na Mladoboleslavsku. Jiné ambice nemáme. Pro nás by určitě dával smysl nějaký regionální multiplex, který pokryje území, které preferujeme. Rádio MB nemá žádné ambice být celoplošným rádiem,“ sdělil našemu webu Klesa. Stanice by tak mohla být ideálním kandidátem například pro některý z místních multiplexů společnosti Play.cz, která plánuje v DAB+ zasáhnout i střední Čechy. Operátor získal v této oblasti kmitočtový příděl na kanálu 8B včetně Prahy.

„Co se týká vydražených kmitočtů, asi bych preferoval Play.cz, protože jsou tam dlouhodobě dobré zkušenosti i z minulých dob, kdy jsme spolupracovali na šíření Rádia 4U,“ potvrdil šéf internetové stanice Rádio MB. Klesa věří, že DAB+ umožní vrátit do klasického éteru regionální rádia, kterých je v současné době minimum. „Troufnu si říct, že jsme a budeme jedním z průkopníků návratu regionálních stanic. Velice pečlivě sledujeme vývoj DAB+ v ČR a jsme připraveni se na tomto podílet v momentě, kdy to začne dávat nějaký smysl,“ uzavřel David Klesa.

autor: lukpo
Spustit audio

Související