Jak správně zacházet s pekařským droždím. Zásadní je teplota
Domácí pečení se neobejde bez pekařského droždí. Mám pro vás několik rad, jak s ním správně zacházet.
Čerstvé droždí skladujte při teplotě od jednoho do osmi stupňů Celsia. V této teplotě totiž droždí nepracuje. Pokud ho chcete před použitím rozpustit ve vodě nebo v mléce, ať je vždy o teplotě do 25 stupňů, protože vyšší teplota může droždí zničit.
Když vám nějaká kostička droždí zbývá, nemusíte ji hned hodit do koše. Můžete ji jednoduše zamrazit. Zabalte ji do potravinové fólie a uchovejte na příští pečení. Takto uspané droždí můžete znovu přivést k životu i po několika měsících tím, že ho jednoduše opět rozmícháte v teplé vodě.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Mimozemští roboti, červí díry, kosmické elektrárny... je lepší být ve střehu.
Tomáš Vacek, vedoucí Programu celoplošné stanice


Komplet 3CD Vladana a Prasopes
Co se stane, když se desetiletá holka rozhodne být intergalaktickou strážkyní? Sci-fi seriál o útěku z domova, vzpouře strojů a přátelství s jedním zvláštním kouzelným zvířetem.