Jak vylepšit běžné pokrmy? Přidejte křen do bramborové kaše a do strouhanky bylinky
27. květen 2022
Bramborovou kaši ozvláštníte malou lžičkou hořčice, strouhaným sýrem nebo kouskem čerstvě nastrouhaného křenu.
Mák bude v buchtách i na nudlích voňavější, když ho před mletím zahřejete na suché pánvi.
Karbanátky budou krásně šťavnaté, když do masa nastrouháte syrovou bramboru nebo malou cuketu.
Řízky budou krásně vonět, když do strouhanky přidáte nadrobno nasekané bylinky.
A nakonec ještě bramboráky. Už jste někdy zkusili vyměnit část brambor strouhanou cuketou nebo mrkví?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka