Jan Jiráň napsal žádost o ruku v autobusu na notový papír. Dotyčnou znal pár minut

Český rozhlas Plzeň zavítal s pořadem Otázky Tondy Procházky do Kulturního domu Nýřany. Pozvání přijali Světlana Nálepková a Jan Jiráň.

Svou první ženu viděl poprvé Jan Jiráň, když jel na představení do Českých Budějovic. V autobusu seděla smutná dívka, celá v černém. „Chtěl jsem ji rozveselit, jukal jsem na ni, ale byl pořád teskná. Když jsem vystupoval, vytrhl jsem z notového sešitu papír a napsal na něj: Chtěl bych si vás vzít, snad to není příliš ukvapené. Napsal jsem adresu, podal jí lísteček a vystoupil,“ vzpomíná Jan Jiráň. Za týden měl ve schránce dopis od ní, že se 24. června v 17 hodin sejdou před Staroměstskou radnicí i se svědky. „Bylo mi 22 let. Vůbec jsem o ní nic nevěděl. Maminka mi řekla, že jsem pošuk a dala mi tři stovky. Tenkrát ještě svatba neproběhla, ale byli jsme na večeři. Za 14 dní jsme se opravdu vzali a byli jsme spolu 13 let,“ dodává Jan Jiráň.

Čtěte také

Světlana Nálepková se s Janem Jiráněm poprvé v divadle potkala při představení Sněhurka na trampolíně v 80. letech. Poslechněte si, jak na tyto začátky vzpomíná. Naopak její současnost je pilná příprava recitálu s písněmi Hany Hegerové. Brzy s ním vyrazí po vlastech českých.

autoři: Antonín Procházka , iko
Spustit audio