Jarní příměstský tábor v Muzeu Cheb představuje dětem významné chebské osobnosti i pověsti

21. únor 2019 13:00

Na jarní prázdniny vyráží děti na hory nebo za prarodiči. Někteří se ale i během studijního volna chtějí dál vzdělávat. Pro takové připravilo Muzeum v Chebu příměstský tábor.  

Každý den se jeho účastníci vydají po stopách významných chebských osobností. Téma letošního ročníku jsou totiž Muzejní příběhy. Jak řekla jeho organizátorka Milena Pečárková, tábor je zde v Chebu už velkou tradicí: „Tradici mají hlavně letní tábory, letos budeme mít už 15. ročník. Postupně jsme přidali i jarní tábor, který se letos koná posedmé.“

Děti mají možnost využít plně vybavené herny a nejen v ní poznávají různé kousky historie. „Táborníci se během celého týdne seznamují zábavnou formou s životem a dílem například Willyho Russe nebo s Mirou Mladějovskou. Samozřejmě nejsme jen v muzeu, navštěvujeme také depozitář, galerii, kde je připravená pro děti beseda, chodíme do dětské knihovny i na chebský hrad,“ popsala Milena Pečárková.

Jarní tábor je zaměřen spíše na děti z prvního stupně základní školy, ale převážně na letní se rádi vracejí i děti starší. Jedna starší dívka se přesto účastnila i jarního tábora. „Už jsem tady jen jako ta, která se vším pomůže. Jako pomocníka mě tady baví chebské pověsti. Od mala jsem je milovala, a hrát je pro mě bylo neuvěřitelné. Když jsem viděla znovu scénáře, které tady děti prochází, tak jsem se vrátila zpátky do dětství,“ popsala své pocity Sára.

Jarní příměstský tábor bude pokračovat v chebském muzeu ještě do pátku 22. února. Děti sem můžou chodit po celý den. Ti, kteří ho nestihli, nemusí smutnit, mohou se přihlásit na ten letní.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio