Jaromír Hanzlík: Léto s gentlemanem by mělo mít přijemnou letní náladu

2. červen 2018

Herci Jaromíru Hanzlíkovi se po divadle nestýská – vrátit se po 25 letech na jeviště je nemyslitelné, divadlo se dnes hraje jinak, jsou jiní kolegové a především nejsou režiséři jeho typu. Po Jaroslavu Dudkovi ale vyloženě teskní. „Byl to velký režisér, velký člověk, takového dneska nevidím,“ říká Jaromír Hanzlík v rozhovoru s moderátorkou Lucií Výbornou.

Jaromír Hanzlík začínal v dětských rolích, ve 14 let hrál Huckleberryho Finna, ale přiznává, že za celou dobu u filmu věnoval samotné práci 20 procent času – těch zbývajících 80 procent je jenom čekání. „To je ubíjející,“ říká.

Nyní se ale také pustil do psaní scénáře k filmu, ve kterém by se mu líbilo hrát – jmenuje se Léto s gentlemanem. Jak ale sám říká, s filmem Léto s kovbojem nemá nic společného, byl by ale rád, kdyby měl podobně příjemnou letní a humornou náladu a atmosféru. „To by bylo moc príma,“ říká.  

Neskrývá také překvapení nad tím, že na zlínském filmovém festivalu přebírá cenu za celoživotní dílo, ačkoliv přiznává, že pohádek tolik nenahrál, nikdy například nehrál prince. V roli čaroděje ve své poslední pohádce se ale mohl vyřádit.

Kde ale člověk v sobě sebere zlo, když má být zlým čarodějem? Poslechněte si audiozáznam rozhovoru.

autoři: Lucie Výborná , prh
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.