Jedním z lákadel letošní plzeňské Sportmanie bude lidský stolní fotbal

24. červen 2019 12:00

Přilákat hlavně mladé lidi ke sportu, to je jeden z cílů festivalu Sportmanie. Pořádá ho o prázdninách město Plzeň za příspění městských obvodů a Plzeňského kraje. 

Už tento týden organizátoři akce připravili malou ochutnávku. Letošní program Sportmanie představuje v těchto dnech v bývalých okresních městech zábavná roadshow. Dnes 24. června dorazí do Klatov.

Roadshow lákající na Sportmanii bude na klatovském náměstí od 9 do 18 hodin. Zájemci uvidí různé sporty, můžou zdolat lezeckou stěnu, přejít po laně nebo se zapojit do běžeckých rozcviček. Při show na náměstí se představí také klatovské sportovní kluby. Cílem Sportmanie je ukázat místní sportovce a propojit je s dalšími sportovci v regionu. 

Zítra Domažlice, ve středu Tachov

Návštěvníci uvidí vystoupení několikanásobného mistra světa a Evropy ve freestyle footbagu Jana Webera, taneční vystoupení a běžecké workshopy. Roadshow, tedy něco jako pojízdná show, bude mít i další zastávky. Zítra se odehraje v Domažlicích a ve středu v Tachově.

Letošní Sportmanie začne 17. srpna za obchodním centrem Plaza a potrvá do 25. srpna. Malí i velcí si vyzkouší pod dohledem trenérů různé sporty. Největšími lákadly letos budou lidský stolní fotbal, velká vodní skluzavka, lanový park nebo lezecká stěna. Součástí programu budou i besedy se sportovci a autogramiády a také přednášky o zdravém životním stylu. Při Sportmanii se představí lidé ze sportovních klubů a budou lákat hlavně děti a mládež do svých řad.

Fotbálek z lidí

Lidský stolní fotbal je zvětšený stolní fotbal, může být nafukovací, místo figurek jsou v něm ale lidé. 10 až 12 hráčů je upevněno k tyčím, jako je to u stolního fotbalu, a tito hráči se smí pohybovat jen do stran. Podobně jako figurky kopou a snaží se dostat míč do branky.

Vstup na akci je tradičně zdarma, otevřeno bude ve všední dny od 13 do 20 hodin, o víkendech od 10 do 20 hodin. Pouze v den zahájení bude sportovní program ukončen již v 16 hodin, kdy začne slavnostní ceremoniál.

autoři: Lukáš Milota , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio