Ježíškova vnoučata byla na volejbalu

20. prosinec 2019 09:35

Vozíčkář Karel Dostál z Přeštic řadu let hrával volejbal. Díky Ježíškovým vnoučatům se na něj po dlouhé době mohl znovu podívat.

Měří 190 centimetrů a celý život volejbal miloval. Jenomže teď je na vozíčku a bitvy pod vysokou sítí může sledovat už jen v televizi v přeštickém stacionáři. Projekt Ježíškova vnoučata ho přivedl na tradiční Bručounův Open Cup 2019

Měří 190 centimetrů a celý život volejbal miloval. Jenomže teď je na vozíčku a bitvy pod vysokou sítí může sledovat už jen v televizi v přeštickém stacionáři. Projekt Ježíškova vnoučata ho přivedl na tradiční Bručounův Open Cup 2019 v beach volejbalu do haly Lokomotivy v Plzni na Slovanech.

„Karel je vysoký, byl smečař, nahrávač, dal i bloky. Když má někdo metr devadesát, co s ním jiného,“ řekl kamarád a bývalý spoluhráč Petr Liška.

„Tatínek má radost, že jsou tu jeho kamarádi, že se někdo sešel kvůli němu a ten volejbal se mu určitě líbil,“ dodala Petra, dcera pana Karla, která ho na turnaj do městské sportovní haly doprovodila.

Vozíčkář Karel Dostál z Přeštic řadu let hrával volejbal. Díky Ježíškovým vnoučatům se na něj po dlouhé době mohl znovu podívat

„Byla to náhoda. Projekt Ježíškova vnoučata se samozřejmě dostal i na facebook a kamarád mi o tom přání pana Karla ze stacionáře v Přešticích napsal. Doufáme, že se mu to líbilo,“ řekla Petra Fujová, která má velkou zásluhu na tom, že toto přání z projektu Ježíkova vnoučata bylo splněno.

autoři: Jan Markup , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio